Trends web 2015

Wat je dit jaar niet mag missen

Responsive

Sites worden anno 2015 standaard opgeleverd in een responsive design. Zo is je site geschikt voor mobiel, desktop en tablet. Afhankelijk van je bezoeker groeit het aantal mobiele bezoekers en gebruikers die een website naast hun desktop ook op een tablet willen bekijken.

Place_to_11-28-2014 9-30-30 AM

Flat design

Vroeger probeerden we interfaces te ontwerpen op basis van vertrouwde interactie om adoptie te verbeteren. Momenteel aanvaarden we het unieke en abstracte karakter van het web. Flat design draait om tweedimensionaal ontwerp voor een tweedimensionaal scherm. Flatdesign is simpel, gebruiksvriendelijk, snel en responsive inzetbaar.

Place_to_1-20-2015 12-46-38 PM

Toptaken

Denk vanuit de vraag van de bezoeker, probeer vier tot zes belangrijkste zaken te benoemen op je homepage (toptaken).
Een toptaak kan zijn, ‘ik wil een afspraak maken’ of ‘hoe kan ik jullie bereiken’.

Place_to_12-4-2014 8-53-22 AM

 

HTML5 en CSS3

De mogelijkheden van HTML5 en CSS3 kunnen door de ontwikkeling en opkomst van nieuwe browsers steeds vaker worden ingezet. Subtiele animaties en effecten kunnen de beleving en de interactie van een site sterk verbeteren. Voorbeeld is een interactief magazine van Eikelenboom geschikt voor mobiel, tablet en desktop en te bedienen met swipe en stijling met behulp van CSS3.

Place_to_11-27-2014 3-22-13 PM

 

Kleuren

De trend die we terug gaan zien in 2015 is vooral basic, kouder en dicht bij de natuur. Populaire kleuren zijn zacht en subtiele warme tinten.

pantone2015

Egale kleurvlakken en compromisloze vlakverdeling

Verdeling van website/homepage op inhoud is vaak onder elkaar in balken met kleur. De belangrijkste propositie eerst, daaronder de USP’s gevolgd door wat links naar referenties, dan de actuele acties, daarna teaminfo, om af te sluiten met contactgegevens. Om al die onderdelen binnen één lange pagina een beetje te segmenteren kiezen designers eenvoudig voor één egale kleur per onderdeel.

Place_to_11-28-2014 11-35-34 AM

Retina

Devices met een retina scherm kunnen de website veel scherper weergeven. Hiervoor zullen scherpere beelden geplaatst moeten worden. Deze beelden zijn veel zwaarder dan plaatjes voor ‘gewone’ apparaten. Afbeeldingen worden dan ook vaak alleen in Retina formaat opgehaald als dit echt nodig is.

retina-display

Transparante lagen

Met de komst van nieuwe browsers hebben we de mogelijkheid (semi-)transparante achtergrond te gebruiken middels CSS. Het is bijvoorbeeld handig om tekst leesbaar over foto’s te plaatsen. De techniek kun je ook gebruiken om foto’s te voorzien van een licht effect waardoor ze samen een geheel vormen, hoe verschillend ze ook zijn. Ook zal een drukke afbeelding meer rust uitstralen.

mend-macbook

Geen stockphoto

Bezoekers willen geen perfecte medewerkers en onrealistische telefonistes. Echte fotografie van echte mensen is de trend in 2015.

blooming-imac

Ghost button

Een subtiele knop die voorheen als fel gekleurde ‘call-to-action’ button op de site stond tonen we nu als een fijne transparante knop (ghost button). Hierdoor blijft de achterliggende foto of achtergrond meer intact.

ghost-button-design-showcase_01

Social media focus op interesses en doelgroepen

Facebook ligt al jaren onder vuur en sinds o.a. de overname van Whatsapp is er een explosie aan nieuwe platforms.
Trend voor 2015, meer gericht op kanalen met specifieke interesses zoals Pinterest of op doelgroep zoals snapchat.

De HTTPS-update

Websites met een SSL versleuteling zullen Google zoekresultaten steeds meer een belangrijke meerwaarde opleveren. Er gaan geruchten dat Google hier meer naar kijkt dan ooit tevoren en in dit in de de ranking meeneemt.

contact

De Heren Van
Hoofdstraat 161
3971 KJ Driebergen-Rijsenburg

T 0343 - 520 350
E info@deherenvan.nl