Internet Explorer: Tijd om afscheid te nemen

Volgende week, 12 januari 2016, stopt Microsoft met de ondersteuning voor Internet Explorer 8, 9 en 10 op de nieuwste systemen. Alleen versie 11 en de nieuwe browser Microsoft Edge zijn dan nog door Microsoft ondersteunde versies.

Wat betekent dat?
Dat betekent er na de laatste update van komende week geen updates meer zullen worden gedaan en dat oude versies van Internet Explorer een makkelijk doelwit zullen worden voor hackers. Nieuwe kwetsbaarheden worden immers niet meer opgelost en zullen snel bekend zijn.

Wat moet ik doen?
Wanneer u een pc heeft met Internet Explorer 10 of eerder, dan kan u updaten via de website van Microsoft. Op die manier heeft u de meest recente versie van de browser en hoeft u zich geen zorgen te maken over toekomstige kwetsbaarheden.
Oudere systemen zoals Windows Vista of Windows XP ondersteunen de laatste versie helaas niet. Wanneer u niet van plan bent op korte termijn een nieuwe PC of Windows-systeem aan te schaffen, dan raden wij aan om over te stappen op een alternatieve browser zoals Google Chrome of Firefox.
Voor de oudere systemen, vanaf Windows Vista, blijft Microsoft overigens wel ondersteuning bieden voor de meest recente versie die het nog doet op het systeem ( IE9 op Windows Vista, IE10 op Windows Server 2012 ). Windows XP kan dus echt niet meer.

Windows 10
Gebruikers van Windows 10 hebben de nieuwste browser van Microsoft meegeleverd gekregen bij de installatie van het systeem.
In sommige gevallen heeft u zowel Internet Explorer 11 als Microsoft Edge geïnstalleerd staan. Wij raden aan om Internet Explorer 11 te verwijderen omdat de ondersteuning van deze versie ook zal worden stopgezet in de toekomst.

Microsoft Edge
Met Edge heeft Microsoft een veel betere browser neergezet. Wanneer u gewent bent aan het gebruik van Internet Explorer, zal Edge u aangenaam verrassen. Het werkt soepeler en sneller.
Bijkomend voordeel is dat deze browser zich veel beter aan de webstandaarden houdt, waardoor u websites beter, sneller en vollediger zal zien. Zoals de bouwer het bedoeld heeft.

contact

De Heren Van
Hoofdstraat 161
3971 KJ Driebergen-Rijsenburg

T 0343 - 520 350
E info@deherenvan.nl