Tweestapsverificatie of 2FA

Wat is het?

Met tweestapsverificatie (two-factor Authentication / 2FA), maak je het hackers extra moeilijk om toegang te krijgen tot de website. Ze hebben niet alleen je gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar ook een unieke code op een tweede apparaat.

Hoe installeer en activeer ik 2FA op mijn mobiel?

In drie simpele stappen leggen we uit hoe je Google Authenticator kunt installeren op je mobiele telefoon en hoe je dit per website kunt activeren in de app. Let op, dit stappenplan is alleen voor klanten van De Heren Van die gebruik maken van onze Premium security plug-in. Om 2FA te activeren moet je kunnen inloggen op je WordPress site met je eigen persoonlijke profiel. Vervolgens ga je naar je profielpagina en scroll naar het onderdeel Multi-Factor Authentication.

Stap 1

Installeer op je mobiel de gratis
Google authenticator app.

Stap 2

Start de Google Authenticator App op te telefoon en voeg een account (+) toe, gebruik de optie: ‘code scannen’ en scan de code die je op je WordPress profielpagina ziet.

Stap 3

In de Google Authenticator App op je telefoon verschijnt nu een 6-cijferige code. Neem deze code over en plaats deze onder de QR code die op je desktop staat.

Klaar!

Als het goed is ontvang je nu een bevestiging dat het is gelukt. Vanaf nu kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, daarna vragen we om de 2FA code. In de app verschijnt iedere 30 seconde een nieuwe code waarmee je kunt inloggen. Wel zo veilig!

Meer weten over Google Authenticator? https://googleauthenticator.net/

Click to access the login or register cheese